Top 5 sporturi in EduTabere mai putin practicate in Romania

20 iun. 2019 Simona Gal 2196 views
Top 5 sporturi in EduTabere mai putin practicate in Romania

Intr-un cadru prietenos, cum este cel al unei EduTabere, studiul unei limbi straine nu mai e perceput ca un proces de invatare chinuitor sau plictisitor, mai ales atunci cand lucrurile se intampla intr-un nor de serotonina, adrenalina si tonus fizic bun. Da, pentru ca sportul este o componenta nelipsita a EduTaberelor recreative, mixte, tematice/vocationale, dar si in multe dintre cele academice.

Fie ca te dai in vant dupa sporturi sau nu, de ce sa nu incerci un sport mai special (mai putin intalnit in Romania), pe perioada unei EduTabere in strainatate? S-ar putea sa descoperi ca ai niste abilitati nebanuite si poate iti adaugi o pasiune noua pe lista personala. Am facut o scurta selectie de asemenea sporturi.  

 

1. Sporturi acvatice si navigatie

Cum si noi, oamenii, suntem in mare parte compusi din apa, suntem usor de ademenit de ea, mai ales cand se desfasoara in fata noastra cat vedem cu ochii. Sau mai mult. Si pentru ca apa este generoasa, iar oamenii creativi, s-au inventat multe sporturi care o implica. Fie ca se desfasoara pe apa, in apa sau sub apa. Si, desi sunt sporturi care pot fi practicate si de cei care nu stiu sa inoate, tot mai sigur e sa ai aceasta abilitate, inainte sa te bucuri de ele.

Sporturile acvative care se pot practica in EduTaberele in strainatate sunt: iahting, windsurfing, rafting, caiac-canoe, kitesurfing, canotaj, paddleboat, stand-up-paddling, schi nautic, scufundari, catamaran, inot, navigatie. Sau poti invata sa construiesti o pluta.

 

Unde:

Marea Britanie

Austria

Spania

Elvetia

Franta

Germania

Portugalia

Italia

Bulgaria

  • Z Camp (9-11; 12-15 ani): windsurfing

 

… si lista continua

 

2. Echitatie

Pe langa faptul ca dezvolta musculatura, modeland corpul intr-un mod armonios, echitatia nu este considerata doar un sport. Relatia speciala care se creaza intre un om si calul sau, postura, echipamentul folosit, libertatea miscarii, toate acestea se imprima puternic in viata practicantului, devenind, fara sa exageram, un stil de viata. Daca spunem despre echitatie ca este un tip de sport, cu siguranta este cel mai nobil dintre ele.

Porii britanici emana echitatie, Marea Britanie are o indelungata traditie legata de echitatie, aici fiind si scoli de tip internat care detin grajduri si care au cluburi de echitatie, in adevaratul sens al cuvantului. Dar asta nu inseamna ca aceasta este singura destinatie pentru EduTabere care au in program echitatia.

 

Unde:

Marea Britanie

Elvetia

Spania

 

3. Pilotaj

Sigur te va incerca un sentiment de mirare la ideea ca ai avea posibilitatea sa faci pilotaj in timpul unei EduTabere. Da, chiar se poate, mai ales daca varsta ta e intre 8 si 18 ani si daca ai cantat “Avion cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor [...]” atunci cand erai mic sau mica. 

Pilotajul depaseste cu mult ideea de sport, iar o astfel de experienta in timpul EduTaberei, poate duce la o viitoare profesie, dar mai intai la o pasiune.

 

Unde:

Marea Britanie

Evetia

 

4. Golf

Golful nu pare un sport foarte solicitant fizic, insa amplitudinea miscarilor si swing-urile pot produce febra musculara cu usurinta. Golful este un sport cat se poate de complex care se traduce prin perseverenta, rabdare, socializare, concentrare si acuratete. Iar dupa invatarea termenilor specifici, a tipurilor de crose, a miscarilor si dupa ce experimentezi diferite tipuri de teren, parca sportul incepe sa capete sens.

 

Unde:

Marea Britanie:

SUA

Elvetia

Belgia

Spania

 

5. Cricket

Iata si un sport de echipa in toata regula. Cricket-ul este similar cu baseball-ul nord-american si are origini foarte indepartate. Nu se cunoaste exact momentul aparitiei acestuia, insa stim ca este cat se poate de englezesc. Sunt consemnari ale unor meciuri de cricket care dateaza din secolul al XVIII-lea, dintre Kent si Londra (1719) si Kent si Sussex (1728). Sportul a evoluat in acea perioada mai ales prin meciurile dintre proprietarii de pamanturi si comunitatile locale. Inca din secolul XIX, echipe de cricket din Anglia au avut meciuri cu echipe din Canada, SUA si Australia.[1] Anduranta, strategie, spirit de echipa – acestea sunt cuvintele cheie care insotesc acest sport.

 

Unde:

Marea Britanie

Germania

Spania

 

 

Daca tipul de sport de interes nu se regaseste printre cele amintite, contacteaza fara ezitare un consultant IntegralEdu. Acesta te va indruma cu simt de raspundere.

 

20 iun. 2019 Simona Gal 2196 views