Top 5 EduTabere de testare a anumitor domenii de studiu/profesionale

9 mai 2019 Simona Gal 2741 views
Top 5 EduTabere de testare a anumitor domenii de studiu/profesionale

De-a lungul copilariei, ravnim la meserii care de care mai nastrusnice. Unii dintre noi si-au dorit sa fie musafiri sau trupa muzicala. Sunt hazlii asocierile pe care le facem in copilarie, dar nu si lipsite de logica. Pe masura ce crestem, incepem sa aspiram la profesii cat se poate de serioase si reale, insa de cate ori nu s-a intamplat ca imaginea avuta despre un anumit domeniu sau o anumita profesie sa fie partiala si, bineinteles, mult idealizata? Alegerea unui domeniu sau a unei profesii este bine sa fie facuta dupa ce copiii sau tinerii au luat contact direct cu acestea.

 

In materie de EduTabere, exista multe care joaca rolul de platforma de experimentare a unor profesii sau domenii de studiu. Iata un top sumar al acestora:

 

1. Chelsea Independent College

Programele de vara organizate la Chelsea Independent College sunt ideale pentru cei care vor sa imbine experienta londoneza cu perfectionarea limbii engleze, in timp ce tatoneaza un anumit domeniu care se afla in propriul vizor pentru viitor. Pe langa faptul ca teoria se intalneste armonios cu practica, alaturi de profesionisti, pe parcursul celor doua saptamani, cursantii se familiarizeaza cu institutiile de invatamant de top din domeniul ales.

 Domeniile acoperite sunt:

  • Inginerie si tehnologia informatiei
  • Medicina
  • Drept, studii politice & relatii internationale
  • Business & Finance 
  • Arta si design
  • Actorie si teatru

Mihai, unul dintre tinerii care au participat la unul dintre programele de la Chelsea Independent College, ne-a impartasit urmatoarele: “Cursurile sunt organizate in asa fel incat sa fie cu adevarat utile. Profesorii sunt ca niste prieteni, poti mereu sa mergi la ei si sa clarifici orice nelamurire. Este foarte practic.” Aici se gaseste testimonialul integral.   

            Aici vei gasi informatii detaliate despre EduTabara de la Chelsea Independent College.

 

2. Hotel Institute Montreux

Fara indoiala, industria hoteliera este una de referinta pentru Elvetia. Aici sunt cele mai prestigioase institutii de invatamant din domeniu, care reprezinta rampe de lansare pentru cei care doresc sa ocupe pozitii de management in cele mai prestigioase lanturi hoteliere din intreaga lume sau pentru cei care doresc sa puna pe picioare o afacere in domeniu.

Hotel Institute Montreux face parte din Swiss Education Group, laolalta cu Cesar Ritz, universitate de renume international.

Pe perioada verii, in cadrul Hotel Institute Montreux, se organizeaza urmatoarele EduTabere:

  • Introducere in industria hoteliera

Aici, pe parcursul a doua saptamani, cursantii se familiarizeaza cu universul hotelier (organizare interna, impartirea responsabilitatilor etc.), invata despre lumea bauturilor (tipuri, provenienta, mod de productie etc.), au workshop-uri si demonstratii culinare, fac incursiuni in obiceiuri si culturi din intreaga lume, invata cum se organizeaza evenimente, deprind abilitati de leadership si multe altele. In plus, se organizeaza excursii tematice, cum ar fi la podgorii, la fabrici de ciocolata si branza.

  • Introducere in arta culinara

Aceasta EduTabara poate fi aleasa separat sau in combinatie cu Introducerea in industria hoteliera. Pe parcursul unei saptamani, cursantii isi dezvolta abilitatile de lider, participa la demonstratii culinare si cursuri practice, invata cum se concepe un meniu, cum se organizeaza si administreaza un restaurant, se familiarizeaza cu ingrediente din intreaga lume. Pe scurt, invata cu ce se “mananca” lumea fine dining-ului.

 

Pentru tinerii care sunt tentati sa urmeze studii in domeniu sa aiba sansa unei experiente reale in urma careia sa se convinga ca este ceea ce isi doresc (sau dimpotriva), in cazul in care acestia se vor decide sa urmeze studiile la Cesar Ritz, costul EduTaberei va fi decontat din taxa de scolarizare.

Aici vei gasi mai multe informatii despre EduTaberele de la Hotel Institute Montreux. 

 

3. Oxford, Cambridge Advanced Studies Program

Cand spui Oxford sau Cambridge, automat te gandesti la universitatile prestigioase pe care le adapostesc cele doua orase. Doar sunt doua dintre cele mai vechi universitati din lume care continua sa functioneze (University of Oxford –  primele dovezi ale functionarii acesteia apar inca din 1096; University of Cambridge – infiintata in 1209).

An de an, zeci de mii, poate chiar sute de mii de tineri din intreaga lume ravnesc sa aplice la unele dintre colegiile acestor univesitati renumite pentru strictetea criteriilor si pentru un cu totul aparte proces de admitere. Doar o parte dintre ei reuseste sa isi finalizeze aplicatia, iar o mult mai mica parte este admisa. De exemplu, la University of Oxford, in 2017, au aplicat in total (adica la toate programele de studiu din colegiile universitatii) 19 938 de tineri, dintre care 3 270 au fost admisi[1].

EduTaberele Advanced Studies Program fac mai accesibil universul Oxbridge tinerilor din toate colturile lumii. Fie ca doresc sa faca o infuzie de cultura universitara de tip Oxbridge si sa ia parte la cursuri predate dupa modelul specific acestor universitati, avand drept cadru chiar colegii ale acestora (Brasenose College, Oxford; Magdalene College, Cambridge), fie ca doresc sa isi rafineze cunostintele si abilitatile in unele domenii sau la anumite materii, fie ca vor sa testeze unele dintre acestea in ideea de a le studia in cadrul unor programe de licenta... Sau toate adunate.

La ambele colegii, sunt liste generoase de materii din care tinerii isi pot alege doua, la care se adauga tot felul de master class-uri (precum: scrierea unui eseu, pregatirea interviului, abilitati de prezentare etc.) si workshop-uri interesante (antreprenoriat, jurnalism, urban sketching etc.). 

Cursurile se desfasoara in grupe mici.

Rezumand, tinerii care doresc tips & tricks despre admiterea la Oxbridge si sa participe la cursuri dupa modelul Oxbridge, alaturi de profesori sau absolventi ai celor doua universitati, Advanced Studies Program este o alegere pe masura.

Aici vei gasi informatiile necesare despre Oxford, Cambridge Advanced Studies Program.

 

4. d'Overbroeck's College

Orasul Oxford este, in mod evident, un muzeu in aer liber, fiecare colt al acestuia vorbeste despre istoria complexa a locului, iar bijuteriile arhitecturale ti se intiparesc adanc in memorie. Aici, mai totul graviteaza in jurul University of Oxford, iar scoli si licee precum d'Overbroeck's College colaboreaza indeaproape cu aceasta si pregatesc cu succes viitorii ei studenti.

 

Pe timpul verii, la d'Overbroeck's College, sunt organizate EduTabere concentrate pe anumite domenii pentru tinerii in cautarea vocatiei sau pentru cei care stiu ce vor, dar doresc o reconfirmare si o aprofundare a cunostintelor si abilitatilor. Cursurile combina teoria cu partea aplicata, astfel incat tinerii sa isi formeze o imagine clara despre domeniul ales.

Domeniile propuse, intre care tinerii pot alege, sunt: afaceri si finante, introducere in medicina, arte scenice, media si comunicare, inginerie.

Aici, poti vedea testimonialul integral al Mariei care s-a bucurat de experienta la d'Overbroeck's College.

Iar aici gasesti informatii despre EduTaberele de la d'Overbroeck's College.

 

5. The College Experience (Tufts University si Berkeley University)

Pentru tinerii ale caror aspiratii traverseaza oceane, exista The College Experience. Organizat in doua dintre universitatile de prestigiu din SUA (adica in campusurile Tufts University si Berkeley University), ofera viitorilor studenti ocazia unor experiente cu totul noi, fiind un instrument excelent de intelegere a abordarii academice americane si de pregatire pentru aplicatii la universitati de prestigiu de acolo. 

Formarea academica presupune studierea unei materii principale (dimineata) si unei materii secundare (dupa-amiaza), alese in prealabil dintr-o lista variata (precum: Pregatire pentru SAT; Drepturile omului; Antreprenoriat; Marketing Digital; Actorie; ADN; Biologie moleculara, genetica, biotehnologii etc.).

Si, ca sa existe un echilibru in toate, cluburile de interese completeaza foarte bine studiul materiilor.

Exemple de astfel de cluburi sunt: Academia de dans, Bucatarie si filme internationale, Fotografie, Introducere in admiterea la universitate etc.

Pregatirea pentru SAT este o materie optionala si se realizeaza prin intermediul Princeton Review. Toti cursantii au un cont online pe care il pot folosi in continuare care sa isi poata urmari progresele.    

Aici gasesti lista completa de materii si a cluburilor de interese, dar si alte informatii utile despre The College Experience. 

 

 

Experienta unor astfel de EduTabere duce, de multe ori, la descoperirea unor lumi cu totul noi. De abilitati si pasiuni noi, nici nu mai vorbim. De-a lungul celor peste 25 de ani de experienta, ne-am convins de acest lucru. 

Daca domeniul tau de interes nu se regaseste printre cele amintite, contacteaza fara ezitare un consultant IntegralEdu. Acesta te va indruma cu simt de raspundere.

9 mai 2019 Simona Gal 2741 views