Sfaturi pentru parintii copiilor care se pregatesc sa plece in EduTabere

21 iun. 2019 Simona Gal 1055 views
Sfaturi pentru parintii copiilor care se pregatesc sa plece in EduTabere

Fireste ca momentele de pregatire pentru plecarea copilului intr-o EduTabara in strainatate sunt presarate cu multe emotii, intrebari si griji parintesti. Pentru ca parintii raman parinti pana la capat, indiferent de varsta si de gradul de maturitate al copilului, vrem sa ne asiguram ca totul va decurge impecabil, iar experientele pozitive se vor tine lant acolo unde va ramane copilul nostru timp de minim doua saptamani.

Cu siguranta, o EduTabara contribuie mult la dezvoltarea copilului, pe toate planurile. Se va intoarce mai independent, mai sigur pe el, cu orizonturile larg deschise si cu multa lejeritate in utilizarea limbii straine studiate, multi prieteni noi si povesti cu duiumul. Dar, pana acolo, sunt multe lucruri de pus la punct. 

Astfel incat totul sa mearga struna, consultantii IntegralEdu va raman alaturi inainte si pe intreg parcursul EduTaberei, asa cum v-au fost si pana acum.

Ghidul Sfaturi pentru parinti a fost gandit si conceput de consultantii IntegralEdu si are la baza experienta acumulata in cei peste 25 de ani de experienta la nivel international. Intre filele acestuia, se regasesc toate informatiile  necesare despre ce implica experienta unei EduTabere in strainatate. Pe acesta, daca nu l-ati primit deja, il veti primi cat se poate de curand, astfel incat sa aveti timp pentru pregatirile de plecare a copilului in EduTabara aleasa.

Pana una-alta, sa ne limpezim cele mai apasatoare intrebari ale noastre, ale parintilor.

 

Copilul meu va fi in siguranta acolo unde va merge?

 

Fiecare parinte pune siguranta copilului mai presus de orice. Regulile de calatorie in cazul minorilor care parasesc teritoriul Romaniei sunt foarte clar stabilite, acestia fiind insotiti pe toata durata calatoriei, de la check-in, pana la punctul de intalnire cu persoana responsabila de efectuarea transferului de la aeroport la campus/familia gazda (inclusiv pe perioada escalelor, daca este cazul). Toata calatoria este programata din timp, iar consultantul IntegralEdu alocat are toate informatiile necesare si va poate descrie detaliat cum va decurge aceasta.

In campusuri si scoli exista personal responsabil de bunastarea copiilor pe perioada activitatilor si excursiilor si de bunul mers al lucrurilor. Bineinteles, si copiii trebuie sa respecte un cod de conduita pe perioada sederii, iar orice incalcare a acestuia va fi sanctionata, totul spre pastrarea atmosferei frumoase si echilibrate din campus.

 

Ce sa adaug in bagajul copilului meu?

 

Tendinta este ca parintii sa isi imagineze toate scenariile posibile de vreme, de imprejurari, si sa faca bagajul in consecinta. Insa, pentru a fi usor de transportat si gestionat de catre copil, este bine sa urmati indicatiile organizatorului din ghidul elaborat de acesta, pe care il veti primi de la consultantul IntegralEdu, impreuna cu kit-ul de calatorie si ghidul Sfaturi pentru parinti.

Un lucru esential de adaugat in bagaj este o lista cu tot ce contine bagajul. Consultand-o, copilul dumneavoastra se va putea asigura ca nu a uitat nimic in urma, inainte sa plece din campus/de la familia gazda, atunci cand EduTabara va fi luat sfarsit. 

Continutul bagajului va varia in functie de tipul si de programul EduTaberei alese, de destinatie si, normal, de nevoile si de personalitatea copilului. Veti gasi toate informatiile necesare in ghidurile mentionate, iar pentru informatii suplimentare, puteti conta pe consultantul IntegralEdu alocat.

Daca EduTabara se desfasoara intr-o tara unde exista alte standarde pentru reteaua electrica, atunci va fi necesara utilizarea unui adaptor pentru priza, altfel aparatele electrice si incarcatoarele noastre nu vor putea fi folosite. In Romania, sunt comercializate adaptoare combinate, care dispun de diferite capete. Bineinteles ca adaptoare se gasesc si in tara de destinatie, insa e mult mai sigur ca acesta sa fie adaugat in bagajul copilului inca de acasa.

Pe langa cele mentionate de IntegralEdu si de organizator, nu uitati sa va incarcati copilul cu multa energie pozitiva.

 

Ce suma de bani ar trebui sa aiba copilul asupra sa?

Taxele EduTaberelor din portofoliul IntegralEdu acopera, de regula, pachete de servicii. Daca taxa platita acopera cursurile, cazarea, activitatile sportive si de timp liber, excursiile, mesele, transferul de la/la aeroport, atunci copilul dumneavoastra va avea nevoie sa aiba asupra sa doar de bani de buzunar. Suma recomandata de organizatori variaza in functie de tara de destinatie, varsta copilului si complexitatea tipului de EduTabara, aceasta fiind modica. Consultantul IntegralEdu alocat va poate da informatii exacte. De asemenea, in anumite EduTabere se organizeaza excursii suplimentare/optionale contra-cost. In cazul in care copilul dumneavoastra ar dori sa participe la una dintre acestea, este bine sa adaugati suma necesara la bugetul copilului.

 

Cum se va desfasura calatoria?

Pregatirea calatoriei

Inainte de plecare, sunt organizate instructaje de grup (travel kit meetings) la birourile IntegralEdu, in timpul carora consultantii IntegralEdu vor clarifica toate aspectele cu privire la calatorie si desfasurarea EduTaberei. Pe langa raspunsurile pe care le veti primi la toate intrebarile dumneavoastra, toti copiii vor primi tricoul verde IntegralEdu (pe care il vor purta pe perioada zborurilor pentru a fi usor reperati in aeroport), kit-ul de calatorie cu documentele necesare, cu etichete pentru bagaje si multe altele.

 

Asistenta la aeroport oferita de IntegralEdu

Pentru a decurge totul lin la aeroport, este oferit serviciul de asistenta in mod gratuit familiilor care au achizitionat biletele de avion prin agentia de turism Integral Sunny Holidays sau contra-cost acelor familii care au apelat la o alta agentie de turism.

 

Instructiuni de calatorie

Consultantii IntegralEdu vor avea pregatit pentru fiecare participant in EduTabere un document personalizat cu instructiuni de calatorie. Pe langa informatiile privind zborurile, datele de contact ale scolii/centrului de limbi straine, adresa si modul in care va decurge calatoria, va fi mentionat numarul de telefon IntegralEdu disponibil 24/24 h, pe perioada desfasurarii EduTaberei. Bineinteles, si parintii vor primi un document cu informatiile necesare.

 

Insotitor de zbor

Cetatenii romani cu varsta sub 18 ani vor fi insotiti la iesirea din Romania de un membru al echipajului companiei aeriene pe toata perioada calatoriei, de la check-in (fiind preluati de la parinti sau reprezentantii acestora, pe baza de semnatura), pana la punctul de intalnire cu reprezentantul centrului de limbi straine care ii va prelua in schimbul unei semnaturi. Serviciul este oferit contra-cost de cele mai multe companii aeriene.

Ce se intampla in cazul in care apar modificari ale orarului de zbor (amanari sau anulari), in cazul pierderii bagajelor de cala? Ce se intampla in timpul unui zbor direct sau cu escala, dar in timpul unei calatorii individuale, cum se desfasoara transferul de la/la aeroport? Raspunsuri la aceste intrebari, si la multe altele, veti gasi in ghidul Sfaturi pentru parinti.

 

Cum voi putea comunica, pe perioada EduTaberei, cu copilul meu?

Asigurati-va ca adaugati in bagaj incarcatorul telefonului mobil al copilului dumneavoastra (si adaptor de priza, daca este cazul) si ca serviciul de roaming este activat pe cartela SIM a acestuia. De asemenea, daca stabiliti astfel, copilul isi poate achizitiona o cartela SIM din tara de destinatie. Pentru ca programul EduTaberelor este destul de incarcat, cel mai bine ar fi sa stabiliti cu copilul dumneavoastra o ora la care sa puteti comunica. De regula, acest lucru se va intampla pe timpul serilor. Organizatorii EduTaberelor impun, in general, reguli stricte in utilizarea telefoanelor mobile, pe perioada cursurilor si a activitatilor, accesul fiind restrictionat. Astfel, copiii se pot ancora cu totul in activitatile in care sunt implicati. 

 

Ce se intampla in cazul in care copilului i se face dor de noi, parintii?

Tuturor copiilor li se face dor de parinti si isi manifesta dorul mai ales in primele zile ale EduTaberei. Totul pana se integreaza, isi fac prieteni si ajung sa se implice cu totul in activitatile desfasurate. De-a lungul celor 25 de ani de existenta a IntegralEdu, la nivel international, consultantii au observat ca frecventa apelurilor telefonice ale copiilor catre parinti scade semnificativ pe parcursul EduTaberei, iar acesta este un semn bun intotdeauna. Asa cum spune proverbul englezesc, No news is good news

 

Ce e de facut daca EduTabara se va dovedi a fi o experienta grozava pentru copilul meu?

EduTaberele produc dependenta, ce-i drept. Asigurati-va ca veti dispune de bugetul necesar pentru a-i oferi copilului dumneavoastra o noua EduTabara vara viitoare. Fie ca va dori aceeasi destinatie sau nu, experientele vor fi mereu altele si vor contribui din plin la parcursul academic al copilului si la dezvoltarea frumoasa a viitorului adult.

 

Cu siguranta, lista intrebarilor continua in mintea fiecarui parinte. Pentru raspunsuri, va este alaturi consultantul IntegralEdu alocat dumneavoastra. Iar ghidul Sfaturi pentru parinti este plin de informatii practice si punctuale cu privire la continutul bagajului, bani si valori, experienta calatoriei, desfasurarea EduTaberei, despre mersul lucrurilor in campus si familie gazda, reguli interne, comunicarea cu familia, informatii de ordin medical si multe altele.

21 iun. 2019 Simona Gal 1055 views