IntegralEdu se alatura caravanei Guerilla Verde, in educatia ecologica!

IntegralEdu se alatura caravanei Guerilla Verde, in educatia ecologica!

Caravana educationala Guerilla Verde lanseaza o noua editie a concursului ECOmania, prin care elevii si profesorii sunt incurajati sa desfasoare ore de educatie ecologica si sa colecteze doze din aluminiu. Concursul este deschis scolilor din Bucuresti, jud. Brasov (Brasov, Rasnov, Sacele), jud. Prahova (Ploiesti), jud. Bihor (Oradea), jud. Bacau (Bacau) si se desfasoara in perioada octombrie 2019 – martie 2020 conform calendarului de mai jos.

  • 21 octombrie – 1 noiembrie 2019:  inscrierea profesorilor coordonatori prin completarea formularului de aici https://forms.gle/WjraPG7nMVtaYafE7.
  • 4 - 6 Noiembrie 2019: transmiterea unui set de materiale informative, de catre Organizatori, cu ajutorul carora profesorii vor derula ore de educatie ecologica la clasa*;
  • 7 noiembrie 2019 -  15 martie 2020 desfasurarea unor ore de educatie ecologica si colectare si depunere doze in aparate speciale de colectare (magazinele Penny Market - locatiile sunt mentionate in regulament)
  • 16 – 25 martie 2020: raportarea activitatilor desfasurate si a cantitatilor colectate;
  • 26 – 30 martie 2020 – centralizarea si evaluarea rapoartelor;
  • 31 martie 2020  – anuntarea castigatorilor

 

*Scolile inscrise au sansa de a fi selectate pentru vizita organizatorilor si sustinerea unoi prezentari despre colectarea selectiva a deseurilor, in prezenta unor invitati speciali. Scolile selectate vor fi anuntate in prealabil.  

 

Editia 2019-2020 aduce premii atat pentru echipa, cat si pentru cel mai activ elev si cel mai implicat profesor.

  • Un loc intr-o tabara internationala de vara 2020 in Marea Britanie  oferit de IntegralEdu

– se acorda elevului care va colecta cea mai mare cantitate de doze

  • Un laptop – se acora celui mai implicat profesor, celui care a desfasurat cele mai interactive ore eco pe baza materialelor trimise
  • Un videoproiector – se acorda clasei/echipei care a colectat cea mai mare cantitate de doze;
  • 10 teste MyFutureChoices (Cambridge Occupational Analysts (COA))  concepute pentru a oferi uneltele necesare descoperirii domeniului potrivit de studiu, oferite de IntegralEdu. Aceste premii se acorda elevilor care au colectat cea mai mare cantitate de doze.

 

La editia desfasurata in perioada martie – mai 2019, echipa formata din elevii clasei a IX-a E de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iasi a colectat 5966 doze, cea mai mare cantitate. Iata ce spun castigatorii - http://bit.ly/2Yb2DkX.

 

Regulamentul de desfasurare a campaniei poate fi citit aici.

 

Acesta este un proiect marca Alucro, cu sprijinul companiilor partenere care se alatura cauzei. Pentru mai multe informatii despre Guerilla Verde sau alte proiecte si programe de reciclare doze de aluminiu, puteti lua legatura cu echipa Alucro, aici.