EduTabere de iarna

3 oct. 2018 admin 513 views
EduTabere de iarna

Pentru iubitorii sporturilor de iarna, dar si pentru cei care doresc sa aloce timp pe durata vacantei de iarna pentru imbunatatirea cunostintelor lingvistice, am pregatit cateva oferte de tabere de iarna. Acestea se desfasoara fie in Marea Britanie, Germania sau Elvetia. Cursantii pot opta pentru antrenamente de snowboard, ski in combinatie cu alte activitati recreative, plus ore de limba engleza, franceza, germana sau spaniola.

 

Tabara de iarna in St. Albans, Marea Britanie (11-17 ani)

Cursul se adreseaza tinerilor care doresc sa combine studiul limbii engleze cu activitati si vizite culturale. Conceput în jurul a cinci teme interesante, elevii invata prin lectii bazate pe proiect, excursii educationale si prin activitati optionale sportive, academice si creative.

Este potrivit tuturor nivelurilor (A1- C2). In urma acestui curs copiii isi dezvolta abilitati de limba engleza (citire, scriere, ascultare si vorbire), detin un vocabular mai bogat si o mai buna pronuntie, un portofoliu de lucru, abilitati esentiale de viata (munca in echipa, independenta si comunicare), incredere, precum si o retea internatională de prieteni.

Detalii aici

 

Tabara de iarna, Les Elfes, Verbier, Elvetia (7-18 ani)

Perioada de desfasurare: 9 decembrie – 28 aprilie

Programul include ski sau snowboard sub indrumarea unor instructori experimentati. Grupele sunt mici, iar antrenamentele se desfasoara in fiecare zi (6 ore/zi), cate 3 ore dimineata (de la 9:00 la 12:00) si 3 dupa-amiaza (de la 13:00 la 16:00). Dupa ultima coborare, cursantii pot alege intre activitati distractive sau cursuri de limbi straine. Aventurile “Apres-ski” includ catarare pe versanti, sanius, defilare cu torte, patinaj artistic, hochei, curling, inot, squash si altele. In locul acestor activitati, cursantii pot alege sa studieze franceza, engleza, germana sau spaniola de 4 ori pe saptamana cate 2 ore.

Detalii aici

Tabara de iarna La Pre Fleuri, Elvetia (3-6, 7-10 sau 11-14 ani) 

Perioada de desfasurare: 6 ianuarie – 29 martie

Taberele de iarna sunt organizate pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani, pe grupe de varsta (3-6 ani, 7-10 ani si 11-14 ani). Copiii de peste 9 ani se vor bucura de partiile de ski si snowboard Villars-Gryon-Les Diablerets (1300 m -3000 m), o zona superba de ski servita de 40 de telescaune moderne si sigure. Copiii mai mici vor folosi partia din statiune, acolo unde viitorii campioni invata sa schieze intr-o zona securizata rezervata incepătorilor, ce include benzi rulante si un mini teleski. La finalul sederii, toti copiii dau un test de ski si primesc un certificat si o medalie. 
Pe langa ski si snowboard, cursantii vor face sporturi de iarna precum: sanius in statiune sau pe proprietatea scolii, patinaj in Villars (interior) si Gryon (exterior), drumetii de iarna (cu bocanci sau rachete de zapada), bai termale (izvoarele termale Lavey-les-Bains). La mijlocul saptamanii, cursantii au o zi de relaxare bine meritata, in care au oportunitatea sa descopere Elvetia. Se organizeaza vizite la fabrica de ciocolata elvetiana Cailler sau Muzeul Olimpic si includ si o excursie scurta la cumparaturi. 

Tabara de limbi straine plus ski/snowboard 
Include 20 ore de limba engleza sau franceza  in cursul diminetii si dupa-amieze organizate de ski si sporturi de iarna impreuna cu elevii scolii. In saptamana 23 februarie - 2 martie 2019 se organizeaza doar cursuri de ski / snowboard, fara ore de limbi straine. 

Detalii aici

 

Tabara de iarna in Lindenberg, Germania (13-17 ani)

Perioada de desfasurareSki: 2 decembrie 2018 - 24 februarie 2019 ( exceptie saptamana 23 - 29 decembrie 2018); Snowboard: 30 decembrie 2018 - 5 ianuarie 2019, 3 martie - 9 martie 2019

Zilele de curs lingvistic sunt de luni pana vineri, iar profesorii sunt vorbitori nativi de limba germana. Toti cursantii sustin teste saptamanale, iar scoala ofera si posibilitatea sustinerii testului ZD in anumite zile si contra cost. 

Curs de ski

Ski-ul reprezinta un mod de viata in regiunea Allgaeu si din acest motiv scoala detine propriul echipament de ski. In perioada cuprinsa intre decembrie - martie si in functie de stratul de zapada, elevii au posibilitatea sa participe la excursii de ski ori sa viziteze o scoală de ski. Cursul se desfasoara in fiecare dupa-amiaza din timpul saptamanii si pe toata durata zilei de sambata. Activitatile se desfasoara sub indrumarea unor instructori calificati. In zilele in care conditiile meteo nu sunt favorabile, in centrul lingvistic se organizeaza diverse activitati distractive, jocuri sau plimbari in imprejurimi.

Detalii aici

 

Tabara de iarna de la Lyceum Alpinium Zouz, Elvetia (9-16 ani)

Perioada de desfasuare: 25 decembrie - 30 decembrie 2018; 1 ianuarie - 6 ianuarie 2019

Tabara de iarna imbina studiul unei limbi straine cu multe activitati de iarna diferite. Copiii pot studia limba germana sau engleza (16 ore/ sapt.), se pot bucura de experienta de iarna in aer liber oferita de Alpii elvetieni, se pot distra si isi pot face noi prieteni din intreaga lume. Profesorii incurajeaza utilizarea limbii straine atat in timpul cat si in afara orelor de curs. Dintre activitati, amintim: ski, snowboarding, patinaj, snowbiking, sanius, curling (activitatile depind de conditiile meteorologice). De asemenea, in fiecare seara si in weekend, participantii se pot bucura de un program sportiv si de divertisment. 

Detalii aici

 

Tabara de iarna - "Become yourself" - La le Rosey, Elvetia (13-17 ani) 

Perioada de desfasurare: 6 ianuarie - 3 martie

Depasirea obstacolelor, fortarea limitelor si castigarea increderii in sine- acestea sunt obiectivele programului de iarna Become Yourself de la Le Rosey. Avand in vedere faptul ca adolescentii din lumea actuala trebuie sa faca din ce in ce mai multe lucruri, in timpul programului Become Yourself – elevii isi vor identifica punctele forte si vor invata cum sa-si depaseasca slabiciunile, astfel incat sa devina cea mai buna versiune a lor. 
Din program fac parte urmatoarele activitati:
• Public speaking – cum se structureaza un argument, ascultare si raspuns prompt.
• Autoaparare – cum se reactioneaza la o agresiune fizica sau verbala pe strada sau intr- o cearta la scoala. 
• Social Media – cum poate fi folosita in avantaj pesonal, ce trebuie si ce nu trebuie facut.
• Creativitate – folosirea unor mijloace creative ca moduri de comunicare, incluzand dansul, improvizatia si artele vizuale.  
 Excursii – iesirea din zona de confort ce presupune invatarea sporturilor de iarna cum ar fi  schi, biatlon, curling, precum si implicarea in excursiile montane petrecand noptea intr-un iglu, de pilda, sau explorand pesterile din munti. 
• Lifestyle – luarea deciziilor informale, abordarea subiectelor tabu si insusirea autocontrolului.

Detalii aici

3 oct. 2018 admin 513 views