Ce presupune o tabara de grup?

14 apr. 2016 admin 2662 views
Ce presupune o tabara de grup?

In fiecare an, sute de copii din lumea intreaga participa la o tabara de limbi straine in strainatate, pentru a se bucura de experiente noi intr-un cadru multicultural si pentru a-si imbogati cunostintele lingvistice. Cat despre prieteniile cu tineri din toate colturile lumii, acestea se vor lega intr-un mod firesc, invariabil. Copiii pot calatori individual sau intr-un grup organizat.

Calatoria intr-un grup se va desfasura astfel:

Grupul de copii este acompaniat pe tot parcursul taberei de un insotitor din Romania care se asigura de buna desfasurare a lucrurilor. Insotitorul locuieste in acelasi campus cu grupul si se bucura impreuna cu acesta de activitatile si de excursiile organizate incluse in programul taberei.

Prezenta insotitorului pe toata durata calatoriei si a taberei le va da copiilor sentimentul de siguranta si va asigura linistea parintilor. La aeroport, insotitorul de grup va avea grija ca toti copiii sa isi recupereze bagajele si se va ocupa de intalnirea cu personalul scolii venit sa ii intampine si sa ii conduca la campusul unde se desfasoara tabara.

Programul din cadrul taberelor este unul foarte variat, menit sa creeze cadrele potrivite pentru experiente unice, in care copiii vor invata lucruri noi si isi vor descoperi pasiuni si abilitati nebanuite pana atunci. Activitatile sportive, creative si recreative vor fi completate de excursii, timp in care vor avea compania unui adult. Calatorind cu un grup, cursantii au posibilitatea sa aleaga si excursii optionale, in afara celor incluse deja in programul taberei, insotitorul avand dreptul sa iasa din campus impreuna cu grupul de copii.

O tabara de grup este optiunea cea mai economica in materie de tabere desfasurate in strainatate, participantii beneficiind de tarife speciale.

Grupele de studiu se formeaza in functie de varsta si de nivelul de cunostinte al cursantilor. Iar pentru ca limba de studiu sa fie intens folosita si la nivel conversational, grupele de studiu vor fi compuse intotdeauna din copii de nationalitati diferite.

La taberele de vara participa copii din intreaga lume iar calatoria intr-o tabara de grup formata din copii romani nu limiteaza socializarea si prieteniile legate cu participantii din afara grupului. Orele de curs si activitatile din timpul dupa-amiezii sunt frecventate de toti copiii din tabara, in acest fel, participantii pot exersa limba straina studiata in timp ce se distreaza pe durata celor doua saptamani de tabara.

 

Pentru elevi: Iti doresti sa calatoresti impreuna cu un grup de prieteni sau colegi din Romania? Contacteaza-ne pe mail la adresa alexandra@integraledu.ro, suna-ne la 021/311 05 72 sau viziteaza cel mai apropiat birou IntegralEdu, programand o intalnire in prealabil.

 

Pentru profesori: Profesorii care doresc sa se inscrie pentru o tabara de grup impreuna cu elevii lor, o pot contacta pe Alexandra Piha (Consultant Educational), alexandra@integraledu.ro, la 021/311 05 72 sau se pot adresa celui mai apropiat birou IntegralEdu.

14 apr. 2016 admin 2662 views
Citeste si