5 dintre cele mai indragite destinatii pentru EduTabere in strainatate

23 ian. 2019 Simona Gal 2560 views
5 dintre cele mai indragite destinatii pentru EduTabere in strainatate

Invatare, experimentare, independenta, imprietenire, crestere, creativitate, nou, bucurie, imbratisare a unei lumi mari, foarte mari – acestea sunt cuvintele care ne ajung cel mai des la urechi, dupa ce revin copiii si tinerii acasa din EduTaberele alese. Iar optiunile sunt atat de variate tocmai ca sa imbine cuvintele cheie agreate de fiecare in parte. Insa unde aleg sa mearga copiii si tinerii din Romania? Aceasta este o intrebare pe care o primim adesea. Iata care sunt 5 dintre cele mai indragite destinatii alese de acestia.

 

Marea Britanie

Cei care doresc sa invete sau sa isi perfectioneze limba engleza aleg sa faca acest lucru in tara ei de origine, bineinteles. Nu degeaba cele mai multe dintre EduTaberele din portofoliul IntegralEdu se desfasoara in Marea Britanie. Plus ca aceasta are o atat de indelungata traditie in oferirea de programe educationale internationale, incat diversitatea tematicilor este cea mai mare pe teritoriul ei. Indiferent daca optiunea ar fi o EduTabara academica, mixta, recreativa, tematica/vocationala sau day camp, exista variante nenumarate, ceea ce face ca decizia finala sa fie luata uneori cu dificultate. Cat despre localizare, parintii alaturi de copii sau tineri aleg sa mearga la Londra, aproape de Londra, departe de Londra sau foarte departe de Londra. In orice caz, foarte multe EduTabere au in program excursii la importante obiective turistice londoneze (Westminster, palatul Buckingham, London Eye, Trafalgar Square, British Museum etc.), dar nu numai, pentru ca Marea Britanie este impresurata de obiective culturale de o importanta capitala pentru patrimoniul cultural international. Cateva exemple ar putea fi: Stratford-upon-Avon (locul nasterii lui Shakespeare), castelul Warwick, castelul din Cardiff, Oxford, Cambridge, Bath, si cate si mai cate.

Alegerea orasului si locului de destinatie tine de obiectivul pe care ar trebui sa il indeplineasca tinerii sau copiii prin EduTabara aleasa si tipul de experienta dorit: invatarea limbii engleze, familiarizarea cu sistemul educational britanic liceal sau universitar, imbinarea limbii engleze cu sportul preferat sau cu forma de arta indragita, testarea unui anumit domeniu de studiu etc.

 

Aici sunt listate toate EduTaberele din Marea Britanie din portofoliul IntegralEdu.  

 

Germania

Pe cat de complexa, pe atat este de indragita limba germana de unii dintre copii si tineri. Sau macar de parintii care vor sa le deschida apetitul acestora prin intermediul unei EduTabere in Germania.

Epicentru al muzicii clasice, al literaturii si filosofiei, al arhitecturii gotice, Germania este o destinatie perfecta nu doar pentru cei care vor sa studieze limba germana, ci si limba engleza, spaniola, franceza, italiana, japoneza, araba sau chineza.

Pe langa invatarea unei limbi straine, alte motive pentru care parintii si copiii aleg Germania ca destinatie de EduTabara tin de dorinta de continuare a studiilor scolare, liceale sau universitare in aceasta tara, de obtinere a unor certificate lingvistice in urma unor cursuri intensive sau de imbinare a studiului lingvistic cu sporturi, activitati sportive, creative si recreative, dar si cu excursii. Pentru noi, romanii, Germania este o optiune excelenta pentru parintii care vor sa isi acompanieze copiii pana la destinatie cu masina. De-a lungul anilor, am auzit adesea acest motiv.

Landul bavarez si imprejurimile Lacului Constance, Berlin, Hamburg, Frankfurt sau Heidelberg, acestea sunt in topul preferintelor romanilor.

 

Aici sunt listate toate EduTaberele din Germania din portofoliul IntegralEdu.

  

Elvetia

Multiculturalism in toata regula, scoli catarate la peste 1000 m altitudine in plin peisaj alpin, fineturi printre ciocolata si branzeturi – toate concentrate intr-o mica Elvetie.

Pentru sporturi de aventura, multilingvism, aer de munte (sau de oras), Elvetia este destinatia predilecta. Bineinteles ca toate aceste elemente sunt sau pot fi combinate cu activitati creative, sportive si academice, asa cum se intampla si in celelalte tari, dar totul se intampla intr-un cadru... elvetian. Parintii care aduc in prim-plan ideea de siguranta a copiilor tind sa priveasca Elvetia ca destinatie ideala, avand ca referinta istorica pozitia de neutralitate a acesteia.

Tara cu patru limbi oficiale, Elvetia poate satisface diferitele afinitati culturale si lingvistice ale parintilor si copiilor, iar EduTabere se regasesc in toate zonele lingvistice ale sale.

In Elvetia, si cei mici isi gasesc locul pentru ca exista scoli care primesc copii de la varsta de 3 ani in sus. Iar copiii mai mari care vor sa isi continue studiile intr-una dintre scolile exclusiviste elvetiene sau vor sa urmeze o cariera in domeniul ospitalier, ar face bine sa inceapa cu o EduTabara  pentru familiarizare si testare.

 

Aici sunt listate toate EduTaberele din Elvetia din portofoliul IntegralEdu.

 

Franta  

In randul francofonilor si francofililor, tot Franta ramane destinatia preferata. Si chiar daca traim intr-o lume globalizata unde engleza este un must, franceza ramane in continuare in topul preferintelor lingvistice ale multor familii din Romania.

Alaturi de Paris, Coasta de Azur este cea mai indragita destinatie de pe teritoriul Frantei, fie ca vorbim de Cannes, Nisa, Antibes. Iar orasul-stat Monaco nu ramane mai prejos.

Pe langa invatarea sau perfectionarea unei limbi cu o muzicalitate speciala si pe langa activitatile excelente cuprinse in program, copiii si tinerii romani care aleg o EduTabara in Franta, asteapta cu nerabdare excursiile la obiective turistice de renume mondial, precum muzeul Luvru, Centrul Pompidou, Catedrala Notre-Dame, Saint-Tropez, delfinariul din Marineland, muzeul Picasso, castelele de pe valea Loarei si multe altele. Iar parcul de distractii Disneyland ramane, bineinteles, un important reper.

 

Aici sunt listate toate EduTaberele din Franta din portofoliul IntegralEdu.

 

SUA & Canada

Am asezat laolalta cele doua destinatii, desi canadienii inca de la infiintarea confederatiei au incercat sa se diferentieze de americani, si intr-adevar sunt foarte diferiti, dar tot vecini raman. Si ambele teritorii gazduiesc scoli, universitati si centre educationale demne de explorat.

Ideea de a calatori peste ocean este foarte ademenitoare pentru copiii si tinerii romani, chiar daca penduleaza intre visul american si patria in care multiculturalismul este ridicat la rang de identitate nationala. Totul tine de afinitate.

Cei care aleg o EduTabara in SUA sau Canada fie au intentii pur academice, de tatonare a universitatilor sau scolilor de renume si de familiarizare cu anumite domenii de studiu, fie doresc sa imbine ideea de vacanta intr-o locatie exotica sau intr-o uriasa metropola cu studiul limbii engleze, dublat de activitati variate.

Cele mai populare destinatii sunt: Toronto, San Francisco, Los Angeles, Malibu, Florida, Berkeley si, bineinteles, New York.

 

Aici sunt listate toate EduTaberele din SUA si aici sunt cele din Canada.

 

Tinand cont de preferintele si obiectivele pe care le aveti, consultantii IntegralEdu va vor face recomandarile potrivite. Datele de contact ale acestora sunt aici.

23 ian. 2019 Simona Gal 2560 views