„Getting into Oxbridge” - masterclass sustinut de Timothy Joseph

13 feb. 2018 admin 326 views
„Getting into Oxbridge” - masterclass sustinut de Timothy Joseph

Pe 24 februarie, de la ora 14:00 la 16:00, in cadrul World Education Fair, va avea loc Masterclass-ul „Getting into Oxbridge”. Acesta va fi sustinut de Timothy Joseph (reprezentant al grupului de colegii Mander Portman Woodward), absolvent al UCL si al Institute of Education, London, avand 35 de ani de experienta in aria educatiei internationale. 

Dincolo de ce gandesti, conteaza cum gandesti. Gandirea critica si creativitatea sunt doua dintre cele mai importante abilitati ale caror dezvoltare a devenit obiectivul principal al scolilor de elita din intreaga lume, fiind extrem de apreciate de universitatile de top (precum Oxbridge) si din plin explorate in cele mai importante sfere profesionale – cat sa dezvaluim putin din subiectele pe care le va aborda Timothy Joseph in timpul Masterclass-ului.

Dar ce inseamna sa gandesti critic? Cu siguranta nu inseamna sa-l critici pe cel de langa tine, ci sa gandesti intr-un mod riguros, sa poti analiza, deconstrui si reconstrui informatii si sa le poti trece prin filtrul propriu, cu mintea deschisa si lipsita de prejudecati.

O persoana care are o gandire critica dezvoltata poate face urmatoarele lucruri:

  • intelege conexiunile logice dintre idei
  • identifica, elaboreaza si evalueaza argumente
  • detecteaza erori si inconsistente rationale
  • solutioneaza problemele intr-un mod sistematic
  • identifica relevanta si importanta unor idei
  • reflecta la justificarea credintelor si valorilor celuilalt.

Unii oameni ar putea crede ca gandirea critica exclude creativitatea pentru ca prima implica reguli de analiza rationala, iar a doua presupune tocmai spargerea regulilor. Insa nu se exclud, ci se completeaza – ai nevoie de o doza de creativitate ca sa poti gandi solutii mai putin conventionale si ai nevoie de gandire critica pentru a-ti putea imbunatati si slefui ideile creative.

Si nu trebuie sa fii pictor, graphic designer, scriitor sau compozitor ca sa fii creativ. Creativitatea isi are sensul in toate domeniile. Da, inclusiv in inginerie sau stiinte, cine ar fi crezut?! Inovatia vine din creativitate. Mai mult, apare din imbinarea gandirii critice cu creativitatea. De aceea, scolile de elita si universitatile de prestigiu identifica si cultiva aceste abilitati.

Un alt lucru foarte interesant este faptul ca gandirea critica si creativitatea sunt pe cale sa devina unele dintre cele mai importante abilitati pe care marii angajatori ai lumii le vor aprecia. Conform amplei cercetari realizate de World Economic Forum, The Future of Jobs, in care au fost angrenate persoane din conducerea unor  importante organizatii globale, lista abilitatilor cautate pe piata muncii in 2015 fata de cele care vor fi cautate in 2020 arata astfel:

 

Lucrurile pe care le vei descoperi in timpul Masterclass-ului vor fi si mai interesante de atat, mai ales ca   Timothy Joseph are 35 de ani de experienta in domeniul educatiei internationale!

Inscrie-te la World Education Fair aici si participa gratuit la Masterclass-ul „Getting into Oxbridge”. Confirma prezenta la adresa: simona@integraledu.ro.

Surse:

  1. http://www.criticalthinking.org
  2. http://www3.weforum.org/docs/WEF_Future_of_Jobs.pdf
13 feb. 2018 admin 326 views