HIM_Exterior.jpg LOGO mic.jpg

Tabara la Hotel Institute Montreux

Varsta: 16 - 20 ani

Limba straina: engleza

Tara: Elvetia

Tipuri de programe: Tematic/Vocational

Cazare: campus

Cursuri: in functie de programul ales

Perioada: 8 iulie - 18 august/ 15 iulie - 18 august 2018

Nivel de studiu: B1 - C2

Despre scoala
Hotel Institute Montreux este situat in centrul orasului Montreux, pe malul lacului Geneva. Detine patru cladiri, care au functionat in trecut ca hoteluri. Intreaga baza scolara a fost renovata si ofera conditii moderne de cazare si studiu. Una dintre cladiri are mobilier si decor create din piesele reconditionate ale unui avion, inclusiv scaune pentru pasageri, o aripa si parti din motor. Cursantii au posibilitatea sa cunoasca universitatea, sa se intalneasca cu actualii studenti si sa utilizeze facilitatile universitatii. In fi ecare
trimestru, Hotel Institute Montreux primeste aproape 550 de studenti din intreaga lume. Scoala are o biblioteca moderna, cu resurse actualizate, precum si o sala de informatica.

Despre campus
Le Bouveret este un oras carismatic vorbitor de limba franceza, amplasat pe malul lacului Geneva, si la doar 5 minute cu masina de granita cu Franta. Cunoscut pentru plaja sa frumoasa si multe atractii in aer liber, Le Bouveret este o statiune populara pe timpul verii. In apropiere se afla orasele pline de viata Montreux si Lausanne. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul International Geneva.

Situat intr-un fost hotel datand din anii 1900, campusul Cesar Ritz se afla la doar cateva minute de centrul orasului si de lacul Geneva. Noua extensie a campusului, finalizata in 2012, dispune de 100 de camere individuale complet mobilate si cu echipament de ultima ora pentru bucatarie furnizat in colaborare cu Academia de Arte Culinare din Elvetia. Campusul pune la dispozitie restaurantul Cesar Ritz, cu mese a la carte pentru pranz si cina. Totodata este locul in care elevii aplica teoria alimentelor si a bauturilor pe care au invatat-o si practica abilitatile de servire. 

Intregul  campus se intinde pe o suprafata de 26.000 de metri patrati pe malul lacului, oferind un mediu sigur si linistit. Wi-Fi asigurat. 

Cazare
Fetele si baietii sunt cazati separat, in camere duble confortabile cu baie, in campusul universitatii. Curatenia in camere se face o data pe saptamana, iar lenjeria de pat si prosoapele sunt asigurate de scoala.

Excursii si vizite educative

  • Crama de vinuri
  • Fabrica de branza
  • Fabrica de ciocolata 
  • Oportunitatea de a explora muntii si lacurile Elvetiei

Programe de studiu vezi tot »

Cursuri
Programul celor doua cursuri include seminarii practice, lectii in clasa, vizite educative si excursii culturale:

Introducere in industria hoteliera (2 sapt.):
In prima saptamana a cursului, elevii studiaza diferite materii, cum ar fi : Introducere in universul hotelier; Bauturi din intreaga lume – cursantii invata regulile si restrictiile pentru lucrul cu diferite tipuri de bauturi si, de asemenea, obtin mai multe cunostinte despre tipurile de alcool, provenienta, productie etc; Culturi si obiceiuri din intreaga lume; Arta de a servi cina – servirea mancarii si a bauturii, precum si studierea comportamentului clientilor; Workshop-uri in domeniul artei culinare – o combinatie de demonstratii culinare si cursuri practice, precum si formare teoretica privind calitatea produselor alimentare si a continutului lor; Abilitati de comunicare in lumea hoteliera.

In a doua saptamana este aleasa o specializare, in functie de interesele cursantilor: Leadership – capacitatea de a conduce o echipa internationala, stilul de comunicare, participarea la activitati de dezvoltare a abilitatilor de lider; Universul hotelier – crearea unei atitudini pozitive in randul clientilor, organizarea interna si obligatiile personalului in hotel, ceea ce clientul vede ca produs fi nal; Organizare de evenimente – planifi care creativa, dezvoltarea unui plan de organizare.

Introducere in arta culinara (1 sapt.):
Introducere in arta culinara clasica – o combinatie de demonstratii culinare si cursuri practice, precum si formare teoretica privind calitatea produselor alimentare si a continutului lor; Introducere in designul meniului – pregatirea diverselor meniuri, in functie de preferintele clientului; Organizarea si administrarea unui restaurant; Produse alimentare din intreaga lume – din Asia pana in America. Cursantii isi dezvolta abilitatile de lider si de munca in echipa, sub presiune. Introducere in pregatirea
deserturilor si diferitelor tipuri de produse de patiserie
. Cursantii au posibilitatea sa participe la master class-uri cu tema: ciocolata si branzeturi elvetiene.

Galerie media vezi tot »

Cursuri
Programul celor doua cursuri include seminarii practice, lectii in clasa, vizite educative si excursii culturale:

Introducere in industria hoteliera (2 sapt.):
In prima saptamana a cursului, elevii studiaza diferite materii, cum ar fi : Introducere in universul hotelier; Bauturi din intreaga lume – cursantii invata regulile si restrictiile pentru lucrul cu diferite tipuri de bauturi si, de asemenea, obtin mai multe cunostinte despre tipurile de alcool, provenienta, productie etc; Culturi si obiceiuri din intreaga lume; Arta de a servi cina – servirea mancarii si a bauturii, precum si studierea comportamentului clientilor; Workshop-uri in domeniul artei culinare – o combinatie de demonstratii culinare si cursuri practice, precum si formare teoretica privind calitatea produselor alimentare si a continutului lor; Abilitati de comunicare in lumea hoteliera.

In a doua saptamana este aleasa o specializare, in functie de interesele cursantilor: Leadership – capacitatea de a conduce o echipa internationala, stilul de comunicare, participarea la activitati de dezvoltare a abilitatilor de lider; Universul hotelier – crearea unei atitudini pozitive in randul clientilor, organizarea interna si obligatiile personalului in hotel, ceea ce clientul vede ca produs fi nal; Organizare de evenimente – planifi care creativa, dezvoltarea unui plan de organizare.

Introducere in arta culinara (1 sapt.):
Introducere in arta culinara clasica – o combinatie de demonstratii culinare si cursuri practice, precum si formare teoretica privind calitatea produselor alimentare si a continutului lor; Introducere in designul meniului – pregatirea diverselor meniuri, in functie de preferintele clientului; Organizarea si administrarea unui restaurant; Produse alimentare din intreaga lume – din Asia pana in America. Cursantii isi dezvolta abilitatile de lider si de munca in echipa, sub presiune. Introducere in pregatirea
deserturilor si diferitelor tipuri de produse de patiserie
. Cursantii au posibilitatea sa participe la master class-uri cu tema: ciocolata si branzeturi elvetiene.

Varsta: 16 – 20 ani
Cazare: campus
Cursuri: in functie de programul ales
Sosire/plecare: duminica – sambata
Perioada:
Introducere in industria hoteliera: 8 iulie – 18 august
Introducere in arta culinara: 15 iulie – 18 august
Durata: 1 sau 2 sapt.(in functie de cursul ales)
Grupe: 15 – 20 cursanti

Taxa include:

  • Cazare in campus
  • Pensiune completa de luni pana vineri, brunch si cina pentru sambata si duminica
  • Cursuri
  • Materiale de studiu
  • Certificat
  • Excursii si vizite educative
  • Telefon 24/24 in caz de urgente

Date de incepere:
Introducere in industria hoteliera:
8 – 21 iulie; 22 iulie - 4 august; 5– 18 august
Introducere in arta culinara:
15 -21 iulie; 22-28 iulie; 29 iulie - 4 august; 5 - 11 august; 12 – 18 august

Taxe in CHF:

1 sapt.  Introducere in arta culinara   1860 CHF
2 sapt.   Introducere in industria hoteliera  3610 CHF
3 sapt.  Curs combinat   5110 CHF

Depozit nerambursabil pentru inscriere: 300 CHF (se scade din taxa de curs)

Taxe optionale:
Camera dubla deluxe: 100 CHF
Camera individuala: 100 CHF
Camera individuala deluxe: 200 CHF
Transfer de la/pana la aeroportul Geneva: 175 CHF/ 1 directie
Taxa pentru modifi carea cursului confi rmat: 60 – 150 CHF

Photo Gallery

HIM_Exterior.jpg HIM_Reception.jpg HIM_Room & Students.jpg HIM13 088-Edit.jpg HIM13 100-Edit.jpg HIM13 226.jpg HIM13 517-Edit.jpg HIM13 734-Edit.jpg HIM13 797-Edit.jpg HIM13 857-Edit.jpg nunoacacio_20140824_153707_2312_DSC_2312.jpg

Video Gallery